Senaste Inlägg

Nu har julen kommit

Ja, det har den. Julpynt har dykt upp i alla skyltfönster. Vi har ocksa gjort det mysigt inne pa Cafet, och det enda som saknas nu är snö. Tycker jag i alla fall, svensken. Men jag tycker i alla fall att det är mysigt att ga runt i Angermünde, särskilt när det är mörkt, och titta pa julbelysningen. Da pirrar det lite i magen, bara för att jag längtar till jul. Nästa vecka är det även julmarknad i Angermünde. Eftersom Cafet ligger precis vid marknaden, kommer det att bli fullt inne pa Cafet. Därför jobbar jag alla julmarknadsdagar. Men jag jobbar förmodligen eftermiddag, och da tänkte jag smita dit pa förmiddagen och andas in julen lite!

Igar akte jag till Berlin med Nicole och hennes mamma. Vi akte till Alexanderplatz och skulle egentligen ga i affärer. Men de haller precis pa att bygga upp julmarknaden där ocksa. Och vilken marknad sen! Karuseller och jul överallt. Men den öppnar inte förrän nästa vecka, sa vi bestämde oss för att aka in da ocksa. Jag hade i alla fall en bra dag, och jag är jätteglad att jag och Nicole har hittat varandra. Vi funkar bra ihop. Dessutom vill hon lära sig Svenska, och komma och hälsa pa mig i Sverige sen. Sa jag lär Nicole lite svenska och hon hjälper mig med tyskan. Vilket team :)

Men nu ska jag göra lite nytta. Hej sa länge.

PS! Jag har nu ett nytt mobilnummer, eftersom jag har köpt ett tyskt mobilkort. Vilket betyder att jag inte använder mitt svenska kort sa mycket. Sa nu vet ni det :)

Kärlek i magen

Igar var vi pa dubbelvisning av Twilight + New moon. Jag har haft mina föraningar, men nu är det ett faktum. Filmerna är beroendeframkallande. Jag klev ut fran bion med kärlek i magen, och kände att jag kunde ha tittat pa dem en gang till. Och en gang till. Under cirka fyra timmar satt jag i biomörket och njöt av stunden. Ibland skrattade jag, ibland grät jag och ibland förundrades jag över hur bra gjorda filmerna är. Full av begär och lycka störtade jag hem och stoppade näsan i böckerna. Om jag nu inte far se fortsättningen pa ett tag, ska jag stilla min nyfikenhet med att läsa istället.

Idag var det en mycket bra dag pa jobbet! Jag gjorde allt rätt och det kändes som att jag hade koll pa allt jag behövde halla koll pa. Dock är jag trött efter att ha jobbat 8,5 timmar, med start klockan sex imorse. Fötterna klagar värst. Efter jobbet handlade jag lite. Dels mysstrumpor, som kommer att behövas i vinter. Sen nagra praktiska saker jag behöver. Skönt! Sen konstaterade jag ocksa att det är som dom sade pa tv igar; det är en storm pa väg. Sa just nu är det blast, regn och rusk. Med andra ord: Pa med myssockorna och se en bra film!

Hej sa länge

Ps. Min familj fattas mig. Jag är glad att vi ses snart.

Hälsokontroll

Idag är jag ledig. Fast det blev ingen lang sovmorgon, eftersom Wolfgang kom och hämtade mig vid halv 10. Vi akte sedan till Schwedt för att besöka en hälsogrej. Vi har nämligen upptäckt att jag inte gjort en hälsokontroll här i Tyskland, och det maste man ha gjort när man jobbar med livsmedel och konditorigrejer. Sa jag fick fylla i nagra papper och svara pa nagra fragor, sedan var det konstaterat; Jag har ingen sjukdom och följer hygienreglerna pa jobbet. Men jag fick även en massa viktig information om bakteriespridning och hygien. Det kan alltid vara bra att ha! Om inte annat bra att läsa igenom.

Igar var jag barnvakt, at lilla Anna (Wolfgangs dotter). Det gick utan problem. Det är oerhört svart att vara sträng mot barn har jag upptäckt, men jag gjorde mitt bästa. Anna sprang nämligen fram till familjens allmäna godisburk, och sade "jag vill ha". Men wolfgang hade sagt att hon inte fick. Da sade jag bestämt till Anna, att hon inte fick ta och att hon fick vänta tills Pappa kom hem, och fraga honom da. Men hon fortsatte fingra pa burken och ville inte ge sig. Da fragade jag Anna, vad Mamma och Pappa säger om att ta godis ur burken. Far du göra det? Anna tittade langsamt upp pa mig och sade sedan tyst; nej. Haha. En sak maste man i alla fall säga om barn, de är ärliga! Men efter det visste hon vad som gällde, och vi lekte vidare. Puh, jag klarade det.

Hittade även ett brev pa hallmattan när jag kom hem igar. Joanna Jansson förgyllde min dag, som sa manga andra ganger. Tack!

Nu ska jag göra annat.
Mot oändligheten, och vidare!


Jag önskar att det var Söndag idag

Hejsan

Idag jobbade jag morgon, och gick därför upp halv sex. Jag sov daligt inatt och var därför trött och seg pa jobbet. Men det gick ända bra. Angela pa jobbet fragade mig om jag själv märker om jag har lärt mig tyska. Och nej, jag märker inte själv. Jag tycker att det gar jättelangsamt och att jag inte alls är sa duktig ibland. Men hon sade att jag lärt mig jättemycket. Det tyckte jag var skönt att höra!

Och idag skickade Annerose ett meddelande till mig. Pa Söndag ska vi se New moon! Jag, Annerose, Anette, Peggy, Ute och Marianne. Vi aker till Eberswalde och ser först Twilight. Sedan är det paus, och sedan kommer fortsättningen (som jag längtar efter), New moon! Jag ser verkligen fram emot det, och önskar att det var söndag nu. NU! Det ska även bli kul att se dem pa tyska. Annerose sade att de verkligen har gjort ett bra jobb med översättningen.

Jaja. Nu ska jag tvätta kläder, stryka och sen städa lite.
Hej sa länge

Rolig dag

Idag jobbade jag fran ett till halv sju. Sedan skjutsade Julia hem mig till Angermünde. Trots att mina fötter ömmade lite, sa var jag glad. Idag hade jag verkligen jätteroligt pa arbetet! Allt flöt pa, och jag gjorde inte ett enda fel tror jag. Det var jag, Nicole och Julia som arbetade. Sa vi var tre unga tjejer som skötte allt idag. Cafet var fullt och vi hade mycket att göra. Men inte för mycket! Det var en perfekt dag.

Imorgon har jag ledigt. Men da ska jag aka in till Angermünde och umgas med Nicole. Far se vad vi hittar pa.

Mer är det inte idag.
Tack och hej.

Morgon, härliga morgon

Idag hade jag morgonpass pa cafet. Klockan halv sex akte jag och Anette till bageriet för att hämta en brödbil. Först lastade vi in alla tartor och kakor, sedan kunde vi aka. Jag älskar att komma in i bageriet pa morgonen. Det bakas, bilar lastas fulla, degarna star och rullar. Och sa luktar det fantastiskt. Det är alltid varmt och gemytligt inne i bageriet pa nagot vis. I alla fall, när vi var klara brummade vi vägen till Angermünde. Där stod Wolfgang och bakade brötchen (i den lilla bakugnen vi har pa vafet). Efter att vi fixat iordning allt och knäppt igang alla maskiner, satte jag mig ned för att äta frukost. En brötchen, fortfarande varm, och en croissant med honung. Och till det en kopp varm choklad. Och da tänkte jag pa hur lyckligt lottad jag var. Som fick sitta där och njuta av en god frukost, med handen pa ett varmt element och med lukten av nybakt i näsan. Där trivdes jag :) Och det tror jag att de flesta skulle göra, om de fick chansen att pröva pa det.

Tiden gar fort. Lite för fort för min smak. Jag hinner inte med i svängarna, haha. Men just nu ska jag ta mig tid att vila lite. Titta pa en film och gosa in mig i en filt. För även om det är trevligt att jobba morgon, sa blir jag alltid sa trött. Dessutom hade vi en brunsch idag, för 53 personer. Det tar ocksa pa krafterna.

Och innan jag glömmer! Ikväll gar transformers pa Pro7! Gissa vem som kommer sitta bänkad? Jag är faktiskt oerhört glad över att ha upptäckt att jag hänger med mera när jag tittar pa tyska filmer nu. Tänk hur nagot sa litet, kan göra en sa glad!

Ha det bra

Breakfast at Nicole's

Idag at jag frukost hos min nyfunna vän, sedan gick vi ut och shoppade. Och tro det eller ej, men imorgon ska vi vara med i en modeshow. Haha. Under shoppingrundan svängde vi in till den affären som ska ha modevisningen, för att prova ut allt till imorgon. Vi ska bära jeans, toppar och jackor. Och slutligen (som jag inte hade fattat) en varsin brudklänning. Sa idag har jag provat brudklänningar, haha. Det kändes lite konstigt, men det var riktigt roligt! Bade jag och Nicole ska ha tva stora, pampiga klänningar. Med släp och slöja. Jag är lite orolig för hur det ska ga med släpet, ifall jag kommer trampa pa den eller snubbla eller sa. Men det gar nog bra. Kan hända att det kommer upp en bild eller tva senare. Det här är vanligtvis inte nagot jag skulle fa för mig att göra, men jag tänkte att jag lika gärna kan prova. Och nu är jag glad att jag sade ja, eftersom jag bara har bra känslor i magen inför morgondagen!

Sa ser alltsa min morgondag ut. Frukost hos Nicole, fixa sig fin, förbereda inför visningen, visning och sen äta glass med hela högen som är med i showen. Morgen macht bestimmt spaß!

Hej sa länge

Dator hel igen

Hej!

Nu fungerar datorn igen. Felet var att det lag för mycket pa datorn, sa vi maste formatera den typ. Datakillarna gjorde i alla fall nagot, och nu fungerar den. Skönt!
Vad har da hänt pa sista tiden? Som sagt, sa var det en 70-tals fest i kassel i helgen. Den var rolig! Särskilt eftersom alla verkligen hade gatt in för att klä ut sig. Vi at god mat och dansade till en massa skön 70-tals musik. Sen fick jag även en snabb blick av hur Kassel ser ut, och det var en av de finaste städerna jag sett! Staden hade gator som gick upp och ned, ungefär som i San Fransisco. Och jag antar att höstvädret bidrog till att allt sag vackert ut. Vi at även frukost pa ett underbart cafe, West end cafe. Planboksvänligt och supergott! Jag at pannkakor med sirap och blabär. De godaste pannkakorna jag nagonsin ätit! Verkligen!
Sista dagen akte vi även upp till ett konstverk, som heter Herkules. Och det tog verkligen andan ur mig! Det var sa fint! Det lag högt uppe pa en kulle, och i dagsljus hade man utsikt över hela Kassel. Tyvärr var det dimmigt, sa jag sag inte sa bra. Men dimman och höstfärgerna gjorde det nästan bara ännu vackrare. Dit ska jag definitivt aka nagon mer gang i mitt liv.

Bilderna kan egentligen inte beskriva kur fint det var, men det ser ända helt okej ut. Men jag rekomenderar verkligen det här stället!








Eftersom jag inte kunnat ladda upp bilder utan datorn, kommer här lite försenade bilder ifran helgen da Lisa och Joanna kom hit och hälsade pa. 


Vi utanför riksdagshuset.


Joanna och Lisa.


Vi besökte borgruinen i Greiffenberg. Och en bild pa Lisa.


Karamell-choklad och brownie pa starbucks, med utsikt över Branderburger Tor. Och sen en bild när de är pa väg hem. Det var sa roligt att dom kunde komma! En av de bästa helgerna det här aret, helt klart.



Oj, manga bilder. Men sa blir det när man inte har kunnat ladda upp pa ett tag. Naja, nu ska jag göra mig klar och sedan aka till jobbet.
Ha d bra