Senaste Inlägg

Bra tider, daliga tider.

Ny vecka. Jag sitter just nu ensam hemma hos en kompis, och har en lang arbetsdag bakom mig. Trots att vädret var fint sa var det inte sa mycket liv och rörelse hos oss. De flesta jobbar, och nu i slutet av manaden har en del daligt med pengar. Vi har i alla fall fatt en ny praktikant den här veckan, Jennifer. Hon kommer att vara hos oss under en manad ungefär. Hon är i min alder och verkar vara en sjyst tjej, sa det kommer nog bli kul. Bara idag märkte jag att det fungerade bra mellan oss, och det är alltid en fördel.

Jag har nu 20 minuter kvar att ta död pa innan jag far sällskap igen. Da tar nämligen fotbollsmatchen mellan Bayern och Manchester United slut. Jag hoppas att Manchester vinner, för da vet jag en som kommer tillbaka med gott humör.

Hej sa länge.

Ps. Jag har fastnat för en tysk tv-serie! "Gute zeiten, schlechte zeiten".
Den är i samma stil som nya tider, eller skilda världar ungefär. Trots att den innehaller allt som redan är utnött och söndermalt (kärlek, pengar, familjerelationer osv.) sa tillbringar jag nästan varje kväll framför ett avsnitt.




Walking on sunshine

12 grader och solsken! Det finns verkligen ingenting som muntrar upp mer efter en lang och kall vinter. Jag känner mig nyvaken och full med liv! Den sista manaden med snö gick jag omkring och var trött hela tiden. Trött och hängig, och till slut var jag ocksa sjuk bade en och tva ganger. Och under den sista snöstormen trodde jag först att det var en dröm, sa mycket snö var det. Men jag kunde nypa mig i armen sa mycket jag ville, för det var den rena verkligheten. Men! Det sopar vi nu under mattan och föbereder varen. Jag är mer än startklar!



Sommarfeeeelings med Mange Schmidt ♥




Alice in wonderland

Eftersom jag hade ledigt igar akte jag in till schwedt, och det stora "oder-center". En stor galleria med en massa olika affärer :) Som vanligt var jag pa fyndhumör och lyckades hitta bade det ena och det andra. Pa H&M hittade jag en jacka, ett par skor, en tröja och örhängen - allt för 400! Den tyska motsvarigheten till H&M heter C&A (Hm. Ser nästan lite lika ut) och där finns det alltid fina saker. Och igar hade de skorea, 50 kronor paret!! Och det var inte fula skor i storlek 44 som fanns kvar, utan högklackat och riktigt snygga i storlek 37! Jag sjönk ner pa en pall och lät fötterna ga pa provrunda. Jag hade kunnat köpa minst tre par, men jag behärskade mig och lyckades till slut bestämma mig för ett par (som skulle passa bra tillsammans med en av mina jackor). Det gjorde i alla fall min dag!

Pa kvällen mötte jag upp Anne Rose i Schwedt, och sa gick vi och sag pa bio. Alice in wonderland, av Tim Burton. Jag har för mig att jag nagon gang hört historien när jag var mindre, men egentligen hade jag inte sa stor koll pa vad den handlade om. Men jag älskade filmen! Den var mystisk och färgsprakande rakt igenom. Och Johnny depp maste vara en av de bästa skadespelarna nagonsin.

Hata romeo

Fick paket ifran Joanna igar, och sitter nu och halvdrömmer om Sverige. Hon skickade med en underbart bra bok, som jag plöjde fran början till slut. Även fast läsarkretsen förmodligen är inriktad pa yngre ungdomar, sa tycker jag om boken jättemycket. Den heter "Hata Romeo" och är skriven av Rachel Wing. Hon började skriva boken redan när hon var fjorton ar, och det tycker jag är beundransvärt! Om nagon behöver läsa en bra, snabbläst bok om kärlek och vänskap - läs hata romeo :)


"Alla behöver nagon gang en kärlekshistoria med lyckligt slut"
Joanna Jansson



Provarbetare

Idag har jag ledigt. Dagen ser ut som följande:

1. Ga till Wolfgang och hämta min lön.
2. Aka in till Angermünde och handla
3. Ga till en kompis, och sedan till en fest.

Jag är lite nervös, det är jag i och för sig för det mesta, men när jag träffar nya människor kan jag inte undvika det. Jag hoppas att det i alla fall att det blir kul och att jag inte tappar bort tyskan helt och hallet :) Pa Fredag har jag ocksa ledigt, sa jag behöver inte oroa mig för att jag maste smita iväg tidigt i alla fall. Till helgen jobbar jag eftermidddag, och om vädret haller i sig kommer det mycket folk! Det hoppas jag.

Igar hade vi en provarbetare hos oss. Det var en kvinna i 45-ars aldern som jobbat som försäljare i hela sitt liv. Därför kunde hon redan det mesta, och behövde bara lära sig priser och lite sadana saker. Anette hade sagt at mig och min kollega att vi skulle lämna plats at henne, och lata henne prova pa arbetat. Det kom inte sa mycket folk igar, sa det resulterade i att jag för det mesta bara stod där. Jag gav provisen nagra instruktioner da och da, salde lite bröd och frallor. Min kollega gjorde samma sak, det vill säga inte sa mycket. Trots att tiden gar langsammare da, sa tyckte jag att det var jättekul att provisen var sa bra pa allt. Och hon var munter och trevlig. Jag fick en känsla av att vi arbetat tillsammans länge, trots att det bara var nagra timmar. Sa jag hoppas pa det bästa, kan hända att vi ses igen.

Hej da

Varen är här!

Efter att ha varit sjuk ännu en vecka, är jag igang och jobbar igen. Nu hoppas jag att jag inte blir sjuk igen.
Varen har kommit hit! Lite bus är det i luften, med snö/regn och kyliga vindar. Men det gar inte att förneka att varen är pa ingang! Dagarna blir längre och längre, och solen tittar fram nästan varje dag! Idag var det till och med riktigt varmt, och jag ville kasta av mig vinterjacka och tjockstrumpor. Men jag har hört att man ska svettas in varen, och tänker därför behalla jackan pa ett tag till.

Pa jobbet märker jag ocksa skillnaden mellan vinter och var. Det kommer mer kunder, och glassförsäljningen börjar langsamt hoppa igang igen. Söndagar är det alltid fullt upp, sa pass att vi maste ringa in extrahjälp för att hinna med allt. Efter tre (langa) manader i vinterdysterhet har varen lockat ut människorna igen.




Ibland far jag huvudvärk av att lyssna pa människor. Jag vill skrika dom rakt upp i ansiktet och fa dom att första att det finns saker som är viktigare att disskutera, än hur mycket de ogillar andra människor. Jag star där bakom disken, nickar och ler. Men när jag kommer hem skriker jag at väggarna.