Senaste Inlägg

Kalas

Lördag kväll. Jag jobbade eftermiddag, men kunde smita iväg redan halv 7. Det var en parkfest i Angermünde och min kära kompis Stefan, som har ett solo-projekt, uppträdde. Vi var ett gäng pa tio personer som bildade en underbart bra fanclub. Han sjöng cirka 25 minuter. Han har gjort musiken och skrivit texten, men egentligen ska nagon annan sjunga. Men eftersom han inte hittat nagon som kan eller vill, sjunger han själv.

Efter hela kalaset gick vi hem till en kille som heter Dennis, eftersom han har födelsedag idag. Vi tittade pa boxningsmatchen mellan klitschkow och vem-vet-vad-den-andra-typen-heter, och till slut pa poängutdelningen av Eurovision. Jag ställde mig upp och ropade "Vart ligger Sverige, vart ligger Sverige?". 10 tyskar svarade att Sverige inte var med, men att Tyskland lag etta. Vilken nitlott. Jag har inte hängt med alls, men Sverige maste alltsa ha akt ut i nagon sadan där lustig Semifinal eller sa? I alla fall är jag halvt döv idag. Varje gang Tyskland fick poäng, var det jubel och stohej i Dennis lilla etta. Jag tycker lite synd om grannarna faktiskt.

Tummen uppåt

Måste bara få gratuler min jobbarkompis Carsten! Han har fått en liten son nu i veckan :D En liten Robi. Trots att han var tvungen att födas för tidigt med kejsarsnitt, så är alla värden bra och bebisen är frisk.
Carsten var så stolt dagen efter när han kom till jobbet, vilket man kanske kan förstå. Jag åkte med honom till jobbet på morgonen, och det var så kul att lyssna när han förklarade. Jag har alltid trott att han är 25-26, men då fick jag reda på att han bara är 21?! Och så tänkte jag "det skulle ju vara som att jag skulle få en bebis." Men så kan man inte tänka, eftersom alla människor är olika. Och jag kanske känner att jag inte alls vill ha barn just nu, medan andra längtar efter det. Nåja, spelar ingen roll. Grattis igen till Carsten :D

Igår spöregnade det, och det blev en riktig deppdag. Men idag skiner solen igen, och jag har helt enkelt bestämmt mig för att kliva ut ur dimman. Det här ska bli en helt grym sommar, har jag bestämmt. God damn it :D


Highlights


Joni, kom hit!

Sol

Solen har kommit tillbaka! Det har varit så tråkigt väder de senaste veckorna, men idag är det så varmt att jag skulle kunna gå ut i kortbyxor! Visserligen är det väldigt kvavt, men jag säger ja tack till det jag får. Det enda som är jobbigt är att stå inne på cafet och titta ut på värmen... och inte kunna få sätta sig i solen och bara njuta. Men idag slutade jag redan klockan elva, så det är bara att njuuta.

Nu tänker ni kanske: "Och så sitter hon inne vid datorn en sådan här fin dag?" Men neeeej, det är det som är det fina med laptops. Och min är extra behändig att plocka med ut i solen, eftersom den är så liten. Liten dator till liten brud. Världen bästa födelsedagspresent :D

Syster borde sitta på planet på väg ner till Tyskland nu ocksa :) Någon dag eller några dagar ska jag ta mig in och hälsa på. Jag hoppas att vädret håller i sig för dem!

Hej svej.


Visitors from Sweden!

Ja, Martina och Magnus kom alltså och hälsade på mig! De kom Fredagen den 9, och åkte tillbaka igen den 11 Maj. Jag hade fått ledigt från jobbet alla dagarna som de var här, så på fredagen kunde jag åka ut till flygplatsen och hämta upp dem. Och innan jag hunnit komma in på flygcentralen, så kommer en blondtott och studsar emot mig - Martina :D Vi hoppade sedan på tåget hem till Angermunde. Där gick vi till en skola och hälsade på; skolan som jag är intresserad av att gå på. De hade en Europadag där med olika aktiviteter och grejer, så vi åkte häst och vagn en halvtimme. Haha. Men det roligaste är ändå att alla blir så uppspelta och överlyckliga när det kommer svenskar. Vi Svenskar måste ha något alldeles extra.

Lördagen åkte vi till den stora staden. Berlin. Vi åkte runt och tittade på olika saker och åt gott. Vädret var tyvärr inte så underbart som det varit tidigare, men det regnade i alla fall inte. Senare på dagen passade vi på att ta en liten båttur på floden Spree som går genom Berlin. Det var mysigt!
Ja, resten av tiden roade vi oss åt olika saker. Vi promenerade runt i Angermunde och i Greiffenberg. Sen åkte vi ner till Peetzig see och tittade runt lite i skogen. Att äta monstergod frukost på Cafe't hann vi ocksa med. Och Martinas och Magnus väska var betydligt tyngre på vägen hem än på vägen ner. Mat och souvenirer skulle ju med tillbaka.

Jag hade i alla fall väldigt kul när de var här, jag önskar att man kunde åka oftare fram och tillbaka mellan Sverige och Tyskland. Men när det fattas tid och pengar så får man vara glad för den dos man får.





"Skål! För alla män på den här jorden!"
Nja. Kanske inte riktigt va.

Sleepless in Greiffenberg

Jag är sjuk igen, vilket är helt otroligt. Under de här första månaderna av året har jag varit mer sjuk än jag normalt sett är på ett år. Näsan killar, halsen är sandpapper och jag kan inte sova. Jag dricker vatten som en kamel och längtar efter sommar och sol.

Det här blir bara ett snabbt inlägg, men det finns mycket kul som jag inom en snar framtid kommer att skriva om. Martina och Magnus har varit här på besök! Det är ju nummer ett på kul-listan, sedan har jag även varit och besökt en skola och lite andra grejer. Imorgon är jag ledig, så kanske tar jag mig i kragen och skriver ner lite då.
Nu ska jag försöka sova lite.

God natt.