Senaste Inlägg

Insnöad

Himlen är inte generös med sol nuförtiden. Och nu kommer snöstormarna tillbaka. De har blast ut vardrömmarna ur min hjärna, och nu gar jag och väntar pa att stormen ska lägga sig. Vägarna ut ur Greiffenberg är igensnöade, sa igar kunde jag inte aka till arbetet. Inte ens katten ville ge sig ut. Men mitt i vinterkylan är jag i alla fall glad för att jag har vänner som värmen.

Vi bestämde oss för att ha en lat dag igar. Jag slängde ihop en kladdkaka, och till det vispade vi grädde. Jag och Anne tittade pa zoolander, och skrattade tills vi fick tarar i ögonen. Det blev en bra dag :)

Nytt år, nytt hår

Förra veckan hände det inte sa mycket. Jag jobbade en dag extra, eftersom Anette är sjuk. Men det gör inget för mig, jag är alltid arbetsvillig. Sen träffade jag Nicole ocksa. En dag hade vi en riktig tjejdag, haha. Jag färgade haret pa henne och hon fixade mina naglar. Det var bade bra och blev fint. Och sa var det länge sedan jag var riktigt tjejjig, och det var pa nagot vis kul.

Det är kallt här. De senaste dagarna har det varit runt 20 grader minus, vilket är obekvämt kallt. Det kommer inte manga till Cafet, och de som vagar sig ut kommer in till oss och ser stelfrusna ut. Pa morgonen vill jag inte kliva ur sängen, eftersom täcker är mycket mer inbjudande. Och vägen mellan huset och bilen är fruktansvärt jobbig bara den. Kylan gar rakt igenom, pa en gang. Jag vill att varen ska komma och hälsa pa. 



Igar var jag till frisören. Det kändes inte bra att ha kvar mitt sommarblekta har längre. Plus att jag inte klippt mig ordentligt pa länge, sa det var bra att fa det gjort. Och skönt med lite nytt :)

Vanlig jobbardag

Idag har jag jobbat, mellan 06:00 till 13.30. Som jag sagt förut sa tycker jag om att ha morgonpass, sa morgonen gick väldigt fort. Sen akte jag bussen hem till greiffenberg, och här sitter jag nu och skriver :)
Sen jag kom ner till Tyskland igen har det hänt ganska stora förändringar pa jobbet. Tre stycken har fatt sluta, och nu kommer tva nya att börja. Tva av dom som gick, var de första personerna som jag träffade när jag kom hit i Augusti. Den tredje var praktikanten Nicole, som ocksa är min kompis. Vi är fortfarande kompisar, men jag är nu den ända yngligen pa jobbet. Haha. Den andra förändringen är att vi har höjt priserna pa allting igen. Sa ibland kommer det in kunder som fnyser och blir ilskna. Idag var det till exempel tva killar som kom in, och medan jag packade in allt och tog betalt stod de och slängde fula kommentarer gentemot mig och prishöjningen. Jag blev ganska arg och hade egentligen velat kasta en tarta pa dom eller sa. Men istället log jag, tog emot pengarna och sade artigt tack och hej da.
När de hade gatt var jag fortfarande arg en stund (Men sen maste jag säga att jag förstar dom pa ett sätt, varför dom blir arga. Jag kanske ocksa hade blivit arg om jag upptäckte att en affär hade höjt priserna eller sa. Men jag tycker ända det var onödigt att de reagerade som de gjorde). I alla fall, sa tog jag mig i kragen och blev glad igen.

Under kommande dagarna ska jag aka in till Berlin, kanske ga pa bio och jobba lite mer. Sen vill jag säga en sak till min familj där hemma - Ta hand om er!
Hej sa länge




" Solen skiner inte jämt, men alla moln är inte heller graa"




Ledig

Igar var jag ledig fran jobbet (idag med). Jag hade inget att göra, sa jag bestämde mig för att aka till schwedt och handla lite. Bland annat sa hittade jag ett kamerafodral till min kamera. Sen blev det ocksa ett par byxor och nagon tröja. Idag vet jag inte vad jag ska göra. Förmodligen ta det lungt :)


Kärlek för öronen


Auletta - Ein Engel Kein König

Min hudlotion är inte som andras

Idag jobbade jag 12-19.00. Tack vare mina ny-gamla skor har jag inte lika ont i fötterna längre. Men i övrigt sa var det lungt pa jobbet idag. Nu när det är massor med snö och kyla sa är det inte lika manga som ger sig ut om dagarna. Men men, jag arbetade med Kerstin idag och da är det alltid roligt!
Jag har fatt munsar, sa under lunchen smet jag iväg och köpte en fet hudlotion. Kerstin tipsade om en som skulle vara jättebra, och da tänkte jag att jag lika gärna kunde pröva. När jag kommer tillbaka smetar jag in munsaret, och resten av läpparna. Kerstin tittar pa mig och ler lite finurligt.
"Vet du vad som är en av ingredienserna i hudkrämen? Ska jag verkligen säga?"
Jag tänkte att det nog inte var sa illa. Det är alltid nagon mysko grej med i olika varor. Det visade sig att det var lejonkiss. Da fick jag ju genast nagra fragor i huvudet. Hur sjutton kommer man pa att använda sig av lejonkiss? Och hur ännu mer sjutton gör man för att samla in det? Och slutligen, borde jag vara glad eller äcklad av att jag just smetat in läpparna med det?

Pa fragan om jag är mangkulturell kan jag i alla fall svara ja. Jag dricker te, bor i ett annat land och har lejonkiss pa läpparna! (Förlat till alla lejon, som förmodligen genomgatt nagot obehagligt bara för att jag ska bli av med mitt munsar).



Snön vräker ner, tiddelipom

Det hade utropats snöstorm här igar. Jag föreställde mig ett enda vitt virvel utanför rutan, och tafikkaos och allt pa en gang. Och sa började dagen, men bara med lite vitt puder som blaste omkring. Ja tänkte jag, det här är da ingen snöstorm det inte. Tre timmar senare fick jag mig en knäpp pa nosen. Helt plötsligt var det vitt utanför rutan! Det yrde snö överallt! Och pa vägen hem var vägen igentäckt pa sina ställen. Längs vägen till Greiffenberg är det nämligen en massa akrar pa sidorna, och snön fran akrarna blaste da upp pa vägen. Det kan inte ha varit kul att köra bil igar! Och nu när jag vaknade, sa sag jag att det fortfarande dalar snön fran himlen här. Idag faller det dock lite mer stillsamt.

I Torsdags var jag in till Berlin och träffade min faster, Ursula. Hon visade mig sin barndomsort och lite andra saker. Det var en riktigt härlig dag! Vi at gott pa en italiensk restaurang, och sedan at vi en glassbägare. Mövenpick (där vi at glass) har en restaurang vid Die Gedäntniskirsche, med perfekt utsikt över kyrkan och torget som ligger bredvid! Det var jättemysigt att sitta där och titta ut.
Jag fick även en för tidig 20 ars present av Ursula. En ny kamera! Just nu är jag jätteglad, för nu kan jag äntligen ta bilder igen! Sa den tackar jag otroligt mycket för. Det var en underbar 20 ars present!

Tillbaka

Jag är tillbaka i Tyskland. Mitt flyg var försenat, vilket gav mig onödig nervositet. Men när jag vi var i luften somnade jag nästan direkt, och all nervositet rann av mig. Pa flygplatsen blev jag hämtad av min faster, och vi akte sedan tillsammans hem till Angermünde. Det var kul att ses igen, det var länge sedan sist! Imorgon ska vi även ses inne i Berlin, det ser jag fram emot!
Att komma tillbaka till arbetet var bättre för mig än vad jag trott. Rastlösheten försvann och jag fick nagot att lägga tankarna pa. De första dagarna har gatt bra, och jag hoppas de kommande ocksa gör det. Jag har i alla fall ett par nya skor, med tjockare sula. Pa sa vis far jag inte lika ont i fötterna.



Nytt ar, nya möjligheter. Och kanske ett och annat nyarslöfte. Det finns saker med 2009 som jag angrar, och saker som jag vill komma ihag för evigt. Om 2010 vet jag inte mycket än. Jag kommer stanna i tyskland lite längre än planerat, jag fyller 20. Resten blir en överraskning. 
Men jag hoppas att 2010 i alla fall blir minst lika bra (om inte bättre) än det ar jag har haft.