Senaste Inlägg

Halloween

Det blev en lugn, men skön Halloween. Jag akte hem till Nicole och vi satt och tittade pa läskiga filmer med ett par kompisar. En av dem var The Village, som jag trodde skulle vara skitbra. Men det var en stor besvikelse.
Sen blev det lite skratt, lite prat och lite galenskap.
Jag är ledig ett par dagar nu, det känns bade bra och daligt. Daligt för att jag kommer att bli rastlös. Men skönt, för att det har varit mycket stress pa sista tiden, och att vila upp sig lite behövs ibland. Jag planerar att umgas med kompisar, och bara göra saker jag tycker om.

Pa tal om ledigt sa borde jag snart boka min hemresa igen :) Tiden gar ju sa otroligt fort, sa jag hinner inte med.
Det var allt för idag.

hej hej



Lite pa, men ta reda pa vem.

Människor.

Det finns många fantastiska människor. Vissa kommer svepandes precis när man behöver dem, som om de hade på känn att det var dags att dyka upp. Vissa kommer farandes som en orkan, och vänder upp och ned på det mesta. Vissa människor måste man bara älska. Och vissa kommer man aldrig att förstå sig på.
Många kommer. Men många går.
Och när de går, kan de hända att de tar med sig något. De kan lämmna ett tomrum där. Det kommer aldrig att försvinna. Men med tiden, kan man lära sig att fylla det där rummet med minnen. Minnen som betyder något, och som kommer ge dig ett leende på läpparna den dagen du plockar fram dem. Det får göra ont. Är det inte bättre att det gör ont, än att inte känna något alls?  Då vet du att den människa som fick ta en liten del av ditt liv, och du i hennes, alltid kommer att finnas där.

♥♥♥

Tack till er som kom. Tack till er som gick.

Google översättare, bitte.

Den nyaste funktionen som dykit upp i mitt liv, är google översättare. Jag använder det inte själv (inte än i alla fall), men mina tyska kompisar har börjat använda det för att skriva svenska till mig. Haha. Inga långa brev eller så, men de svarar på inlägg på facebook och så. Det blir ett par grammatiska fel, men jag tycker det är charmigt .

Google Svenska:
"God natt vacker kvinna jag mår bra och du?"
"Var kan jag plötsligt svenska?"

Haha är det inte charmigt? Jag blir alltid lika överraskad och glad när mina tyska compadres skriver på svenska. Känns lite småbusigt. Kul att de också angagerar sig på något vis.

På tal om språk.
Ska jag äntligen försöka bita tag i den här spanska-lärnings planen jag har? Fick ju en så fin bok av Joanna Jansson i 20 årspresent. Spanska för nybörjare. Den luktar världsklass. Är riktigt sugen på att lära mig något nytt nu, plus att det kan vara bra för framtiden. Den berättar jag för övrigt om en annan gång ;)

God natt, sov gott.
//Sandra

Svenska nationalsången

Nu kanske ni undrar varför jag sitter och tjuvlyssnar på den svenska nationalsången såhär på kvällningen. För det första, kom jag på att jag inte hört den på väldigt länge. Det är ju ingen låt som man lyssnar på varje dag. Och lite patriotisk måste man få vara ibland.
För det andra, måste alla titta på fotboll den 17 november. Då spelar Sverige mot Tyskland. Och jag tänker sjunga med till sista versen, i min gul-blåa tröja. Tyvärr, är tyskarna väldigt malliga nu när de kom på en så bra plats i vm och så. Sverige ligger väl pyrt till där. Men även en blind höna, finner då och då ett korn.

http://www.youtube.com/watch?v=vH9Y2zsZHgw
 - Svenska nationalsången.

Hejja Sverige!

Kallt och vindigt

Hörde precis på radion att en storm är på väg att dra in! Och vinden bråkar redan här. Det är ingen kaos-storm, men det blåser ändå rätt bra.

För tillfället sitter jag och njuter av Lipton te ifrån Sverige. Måste vara därför det smakar så gott. Sen har jag dragit på mig raggsockor och fleecefilt. Hur kunde sommaren försvinna så fort? Jag känner inte för höst och vinter just nu. Sen har jag hört att det redan snöat en del i Sverige? Jag huttrar bara vid tanken. För min del hade det kunnat vara sommar lite längre. För nu kommer jag försvinna in i vinterblekheten och inte hitta ut förrän i vår någon gång. Om jag ändå vore en björn.

Hej hej

Älgtestet

Det här är min roligaste upptäckt på senaste tiden. Jag var och handlade på Rossman, och blev sugen på att köpa en bok. Och vips, stod jag där med "Elchtest" i handen. Eller Älgtest, som det blir på svenska. Det handlar om en man som flyttar till Sverige med sin familj. Som det så fint står på baksidan:

"När familjen Herrmann får möjligheten att flytta till Sverige, låter det som ett paradis. Oberörd natur och röda hus med vita knutar. Men i älgarnas land är inte allt som en Bullerby. Vintern är kall och mörk. Människorna vänliga, men inåtvända och förslutna. Och väntekön till myndigheter alltför lång."  

Mannen som skrivit boken flyttade på riktigt till Stockholm med sin familj. Jag tror det kan vara intressant att läsa. Jag vet ju hur det är att flytta till Tyskland, som svensk. Och jag har mina åsikter och tankar om livet och människorna här. Då kan det också vara intressant att läsa tankarna och känslorna, hos någon som gjort tvärtom. Jag har redan läst lite, och känner igen mig på vissa ställen. Det är inte alltid lätt att komma utifrån, från ett annat land, och förstå sig på myndigheter och människor på en gång. 
 



Knäckebröd, volvo, villa, dalahästar, kungafamiljen och älskyltar utan slut. Framsidan kan varken bli mer svensk, eller mer sann.


Tack och hej för mig.
//Sandra