Senaste Inlägg

Jobba, jobba, jobba.....

Jag har aldrig spenderat valborg pa samma sätt som jag gör idag. Jag klev upp (för sent), duschade och kom iväg till jobbet. Sedan jobbade jag hela eftermiddagen, fram till klockan 7. Jag akte hem, at mat, tittade pa tv och sitter nu här. Nummer ett: Jag har aldrig haft ett jobb pa samma sätt som jag har nu. Nummer tva: Jag har aldrig varit sa trött pa valborg som jag är i ar. Istället för att följa med och göra nagot, vill jag krypa ned under täcket och sova. Jag har arbetat hela veckan, och kommer fortsätta över helgen. Sedan gar jag över i nästa vecka, jobb Mandag till Torsdag. Med snabb huvudräkning kan jag säga att jag da jobbat 11 dagar i rad. Det är inte det att jag inte gillar att jobba, tvärtom. Men i slutändan börjar det tära lite pa kroppen, att skifta mellan morgonpass och eftermiddagspass. Jag önskar att jag kunde vara som en robot (möjligen ett duracellbatteri), och jobba non stop utan att bli trött. Men i verkligenheten är jag en liten människa, som har ömma fötter och för tillfället har svart att sova.

Innan jag gar och lägger mig (vilket jag borde göra nu) vill jag berätta nagot halvlustigt. Tva dagar i rad har jag vaknat av att det surrat vid mitt fönster, som befinner sig snett ovanför mitt huvud. Och bada dagarna har det irrat runt en geting där, och sökt efter en väg ut. Jag har ingen aning om hur de kommit in där!? Jag har inte haft fönstret öppet, och inte min dörr heller. Och egentligen sa finns det heller inte sa manga getingar just nu. Jag har varit en snäll människa och släppt ut de fina djuren i naturen igen. Men jag funderar pa om de letat sig in i väggen pa nagot vis, eller om jag har ett hal nagonstans vid mitt fönster. I vilket fall som helst vill jag att Herr Geting slutar väcka mig om morgnarna. Jag har nämligen en underbar mobil som kan sköta det jobbet at mig.

Hej sa länge.

Candy from Sweden

Jag satt och klickade runt pa facebook när en rubrik plötsligt poppade upp i högra fältet. Candy from Sweden, lösgodis online. Ett klick vidare och jag hamnade pa hemsidan som jag har adressen till här under. Vilken underbar ide! En hemsida där man kan plocka ihop sin egna, svenska godispase, och sedan fa den levererad :D Om man läser lite sa star det att de flesta som använder hemsidan, är svenskar som bor i andra länder och saknar svenskt godis. För det är ju sa att svenskt godis är allra, allra bäst :) Jag har redan kikat ut alla mina favoriter, sa nagon mörk och dyster dag när jag behöver uppmuntring, ska jag ga in och ösa ihop en fet pase med godis.
I alla fall, vilken kul ide! Tummen upp.


Titta in länken!
----> http://www.candyfromsweden.com/about <----


(Y)

Idag kom en kund in och köpte 7 mischbrote. Sedan förklarade han att han skulle resa till sina kompisar i Sverige, och ville ta med lite tyskt bröd. Jag ger honom tummen upp :)

Jag vill bara säga att jag inte gett upp än! Jag började jogga förra manaden, ungefär tva ganger i veckan. Och jag haller fortfarande igang. Det märks faktiskt skillnad fran innan, när jag inte gjorde nagonting. Det känns skönt att vara ute och röra sig lite, särskilt nu när vädret är bra och naturen sa fin. Och ikväll bär det av pa en liten runda :) Hejja hejja.







Hjärnkludd

Det är farligt att fa perspektiv pa saker. Den lilla bubblan man spenderat antal ar i spricker, och man försöker nyvaken andas i den nya världen. Man tittar med nya ögon.
Man upptäcker vilka människor som man verkligen tycker om, och vilka som betyder nagot. Man märker vad man egentligen finner totalt obetydligt, och hur lite man egentligen bryr sig om vissa saker. Eller vissa människor.
Det man tänkt och trott och funderat över, allt hamnar upp och ned.

Jag har fatt perspektiv pa saker. Jag skäms ibland, för det jag insett.
Men jag har aldrig varit sa glad i hela mitt liv.

Blindtarm-alarm

Är äntligen hemma i Greiffenberg. Jag har precis kommit hem fran sjukhuset, där jag legat tva nätter. Det började i Tisdags kväll, med magont pa högra sidan. Men det var inte sa illa, sa jag trodde det bara var vanlig magont. Onsdag dag gick egentligen okej, men pa kvällen gjorde det sa ont att jag bara satte mig ner och började grata. Halv tio pa kvällen satte vi oss i bilen och akte till akutmottagningen. Efter fyra olika undersökningar, med fyra olika doktorer, blev jag inlagd pa sjukhuset. Jag hade feber, och vätska i buken, vilket tydligen kunde tyda pa blindtarmsinflammation. Sa som sagt, blev jag inlagd för observation över natten. Halv tre fick jag krypa ner i sjukhussängen, med smärtstillande piller och kylflaska. Jobbig natt.
Jag har aldrig legat pa sjukhus förut, sa egentligen var jag ganska rädd maste jag erkänna. När de tog de första blodprovet stack de ocksa in en slang i armen och sade "ifall den behövs senare". Da var jag helt övertygad om att jag skull bli tvungen att operera... och modet sjönk langt ner i tarna.

Morgonen därefter var lite bättre, men magontet var kvar. Alla doktorer och sjuksystrar jag hade var jättebra, men da pa morgonen hade jag en som jag tyckte om lite bättre än de andra! När han skulle ta ett nytt blodprov lyckades han lugna ner mig och fa mig att skratta, och han tog hand om mig hela förmiddagen och följde senare med mig till kirurgiavdelningen (där jag fatt en ny säng. Kvällen innan var det fullt). För sjukhus-ovana människor som mig är sadana doktorer guld värda.
Ja, sedan hände det inte sa mycket mer. En kirurg kom och undersökte mig och sade att jag skulle stanna en dag och en natt till för observation. Jag fick inte äta nagot, ifall de skulle bli sa att de behövde operera. Sa jag hungrade mig dagen igenom, men fick till slut tillatelse att äta lite pa kvällen. Tee och smörgas har aldrig smakat sa gott förut. Annerose och Anette kom förbi med kläder och lite andra saker som jag behövde, vilket jag uppskattade enormt mycket.

Och idag när jag vaknade var allting över. Ingen magont mer och ingen feber. Jag kände mig lite konstig i och med att jag inte ätit sa mycket, men i övrigt var det bra. Direkt efter första undersökningen blev jag utskriven! Vilken lättnad. De kunde inte direkt säga vad jag hade haft, men de antog att jag hade haft en inflammation i blindtarmen men att den pa nagot vis gatt över. Hur som helst, sa behövde jag i alla fall inte operera ut nagot. Jag akte hem med lättnad i magen och stupade ner i tv soffan. Jag sov daligt i tva nätter, sa jag längtade efter min egen säng. Jag blev ocksa trött av nervositeten jag har haft, och av all väntetid pa sjukhuset. Det var inget kul att ligga där och fundera pa om det skulle bli en operation eller inte.

Men! Jag är hemma igen och kan vila ut mig. Och nu hoppas jag att jag slipper sjukhusbesök i framtiden. Tack och lov för bra doktorer, och för att de finns där mitt i natten när man behöver dem :)

Angermünde

Hej hej halla bloggdagboken.

Jag sitter aterigen i en liten, liten lägenhet i ena hörnet av Angermünde. Och när jag satt här i min ensamhet började jag fundera pa om jag nagon gang beskrivit Angermünde i min blogg? Och sa tänkte jag att, det har jag säkert gjort, men för att vara pa den säkra sidan kommer lite info om den lilla staden här.

De har en egen hemsida: (Pa tyska, men det är bara att slita fram ordboken. Haha.)
http://www.angermuende.de/cms/front_content.php

Angermünde tillhör Brandenburg, och ligger i omradet Uckermark. Det finns cirka 15.000 invanare (enligt wikipedia). Varan burgermeister heter Wolfgang Krakow, men mer kan jag inte säga om honom eftersom jag inte vet vem det är. Angermünde ligger 80 km nordöst om Berlin (och med tag tar det cirka en timme till huvudstaden). Om man fortsätter aka österut (cirka 1- 1.5 timmar) kommer man till Polen!

Det finns en jättefin promenadsträcka runt sjön Mündesee, med skulpturer. Jag har själv knatat runt där, och det är riktigt fint nu när det börjar bli varmare. I Angermünde finns det även en liten djurpark, som ocksa har en jättefin promenadslinga. Men egentligen kan man ga vart som helst, jag tycker att hela staden är jättefin!

Här finns allt som behövs: Bagerier, matvaruaffärer, klädaffärer, skoaffär, apotek, doktor.. och sa vidare. Och om man vill storshoppa sa ligger som sagt Berlin runt hörnet, och 30 minuter bort har vi även ett stort köpcenter i staden Schwedt.

Ja, det finns nagra bilder pa google om nagon skulle villa kika. Inte sa manga, men ett par i alla fall.


Det var en snabb och kort presentation av orten där jag tillbringat 7 manader. Enjoy, för det är precis vad jag har gjort :)

1 manad kvar

Jag är sa glad! För i förrgar ringde storasyster och sade att hon och hennes kille kommer pa besök i Maj! De stannar fyra dagar :D Känns som det var evigheter sedan vi träffades, men egentligen är det bara tre manader. I alla fall sa är jag kanonglad och längtar som bara den.
I Slutet av Maj kommer ocksa Lillasyster ned till Berlin, fast hon aker med sin skolklass. Men ska bli jättekul att fa träffa henne en snabbis ocksa :D Ojoj. Maj kommer helt enkelt bli en riktigt bra manad.

Den som inget kylskap har....?

Ja, vem behöver egentligen ett kylskap? Min kompis bor i en studentlägenhet, och har ett kök som är inbyggd i ett skap i väggen. Man öppnar ett par luckor, och tada; Tva spisplattor, en sink, en mikro och ett par hyllor. Noll utrymme för ugn, kyl eller frys. Därför blev jag road av hans nya, provisoriska kylskap.



Amatörfotografier

Förra veckan var det sa underbart varmt ute att man kunde ga omkring utan jacka! Da tog jag och Nicole tillfället i akt och plockade fram kameran och det goda humöret. I Angermünde finns det en sjö, med en jättefin gangpromenad som gar runt hela sjön. Sa vi gick dit för att ta lite bilder.

Nicole och jag hittar pa mycket tillsammans. Vi är lika korta bada tva och lika knasiga, haha ♥