Senaste Inlägg

Hurra hurra!

Idag har Christian föedelsedag! 26 år gammal är han nu. Dagen började med mysig frukost, och sedan bakade vi en tårta tillsammans. Den tog vi med oss till hans morfar, och där firade vi tillsammans med morfar, mormor, mamma och bror. Det var mysigt! Plus att vädret var så fint idag.
Nu har Christian åkt iväg med sina kompisar, för att fira lite :) Imorgon är det ledigt, så de behöver inte jobba. MEn jag måste åka iväg på studiebesök, och kliva upp klockan fem. Därför har jag lite dåligt samvete att jag inte kunde åka med och fira. Men jag har heller inte råd att missa skolan. Det vi lär oss imorgon kommer vara med på nästa tenta, och då vill jag inte missa någnonting. Jaja. Man kan inte vara med på allt.

Och Christians Morfar, Wildried, har en hund. Och den hunden är nu med valpar :) Och för tio minuter sedan ringde han och berättade, att den första lilla valpen har kommit ut :) Pigg och frisk! Så nästa vecka vet jag vart jag kommer att tillbringa min tid! Valpar är ju hur söta som helst.. åhåhåh!

Alltså, imorgon åker min klass till Hubertusstock, och vi stannar över natten. Det ser jag fram emot! :) Ska bli kul att sova på hotell, det har jag inte gjort på länge. Och om skolan betalar, är det bara att tacka och ta emot :D

Tack och hej!

Jag är på väg nu

FÖR DET ÄR JAG!!!

Jag snubblar över mina egna ben, jag är klantig, spiller saker. Måste tvätta kläderna oftare än andra ;) Men jag kan skratta åt det! Jag blir röd för ett ögonblick, men sen tänker jag: varför ska jag skämmas? LEVA ska jag göra! Och jag lever just nu!
Berlin, mina damer och herrar, borde upplevas av alla!

TACK OCH HEJ, GLAD TJEJ


Hubertusstock

Grundlagen der Wirtschafftswissenschafft är ett knepigt ämne. Om jag ska vara ärlig. Det är svårt att förstå allt. Men jag gör mitt bästa! Som tur är finns det ju roliga ämnen också.
På måndag åker vi på "utbildningskurs" med klassen. Till Hubertusstock, Joachimstal. Det ligger i närheten av Angermunde, så jag åker bil dit. Men på vägen ska jag hämta några klasskompisar från tågstationen. Måndagen kommer vi ha undervisning, och på kvällen får vi njuta av livet på ett fint hotell! Vi får bada bastu,, äta gott och sitta och mysa tillsammans framför en brasa senare på kvällen! Jag ser fram emot det!

På fredag är vår första skolfest, i Berlin. Men tyvärr måste jag jobba tidigt lördag morgon, och sista tåget hem går 22.30. Och eftersom festen börjar 22.00, känns det meningslöst att åka dit. Antonia erbjöd mig sängplats hemma hos henne, men jag har ingen lust att vara vaken till klockan fyra, för att sen pallra mig upp vid åtta igen för att jobba. Som tur är, har vi blivit lovade att det är den första av många skolfester. Alltså lider jag inte så mycket ändå! Haha.

Antonia är en av mina klasskompisar :) Hon kommer ifrån Frankfurt am main. Det tycker jag är lite kul! Då kan jag ju faktiskt säga, att jag känner till det! För övrigt är jag inte den enda "utlänningen" i klassen. Vi har folk från Barcelona, Argentina, Ryssland och Luxemburg. Och en liten svensk, och det är jag. Haha.

Nu ska jag sova. Imorgon ska jag upp vid fem igen. Jag måste som sagt jobba tidigt lördag, men sen är det heelg för mig!

Tack och hej!

Fullt upp

Igår var mördardagen.
Jag klev upp klockan fem, och åkte till skolan. Där hade jag undervisning till klockan fyra. Och halv sex började jag mitt fyratimmars-pass på Ikea. Halv 10 gick jag till tåget för att åka hem. Och så blev tåget lite försenat, och så var jag hemma först klockan tolv. Jag åt lite snabbt, och somnade runt halv ett.
Och idag ringde väckarklockan 05.00! Då var det bara att kliva upp och åka till skolan igen. Som tur är hade vi bara en lektion idag, så jag var hemma redan halv två. Men gissa vad jag gjorde när jag kom hem? Haha, somnade framför tv:n.
Nu längtar jag efter sängen. Och imorgon har jag sovmorgon, börjar först klockan 12.30! Hurra!

Tack och hej.

Wirtschafftsenglish

Idag hade jag Wirtschafftsenglish för första gången. Jag hade sett fram emot det jättemycket! För det är ändå något som jag borde kunna hyfsat, allt skulle inte vara nytt. Så in kliver jag med ett leende på läpparna och väntar på att vår lärare ska komma. Och sen kom hon.
Jösses! Människan kan inte undervisa! För det första, började hon med att berätta att hon bara pratar brittisk-engelska. Men det är ju inga problem egentligen. Men hon uttalade typ allting fel! Och det var inte bara jag som tyckte det, klassen också. Sen tappade hon bort sig mitt i meningar, och började om på något annat. Och varje gång någon uttalade ett ord fel, stod hon stilla och snörpte på munnen. Sen sade hon den riktiga uttalningen, och upprepade ordet två gånger. Sen log hon lite halvmysko. Jag brukar inte klaga på lärare.. men jag önskar verkligen att jag hade fått en annan i engelska.

Förhoppningsvis blir det bättre nästa lektion.

Tack och hej.

Plugg!

Det här står på mitt pluggschema idag:

Wirtschaftsmathematik und Statistische Methoden: Proportionen, Matrizen, Lineare Funktionen. Tack och lov säger jag bara, att jag valde att läsa Matte C på gymnasiet! Det är ju längesedan jag räknade sist, men jag känner igen allt vi har gått igenom hittills. Och efter några uppgifter börjar det klicka i hjärnan.

Grundlagen der Wirtschaftswissenschaften: Grundlagen, Methodik, Historie, Soziale Marktwirtschaft. Låter svårt, och är SVÅRT. I alla fall på tyska, tycker jag. Det finns massor med ord jag aldrig hört innan, och innan jag kan sätta ihop allt till ett sammanhang måste jag klura ut orden. Det betyder: Skriva ett eget litet lexikon.
Om mindre än en månad är första tenten. Jag håller redan nu tummarna för mig själv.

Wissenschaftliches Arbeiten und Kommunikationstechniken: Skriva en Excerpt till en text av Henry Ford, som handlar om hur massproduktionen hotar de gammla hederliga mekanikerna, men som ger oerfarna chansen att få jobb. Jag gillar egentligen att skriva uppsatser, det var min starka sida på gymnasiet. Men nu gäller det att gnugga hjärncellerna lite hårdade, för nu är det ju på tyska jag ska skriva. Som tur är, är den första uppgiften mer en "prova på" uppgift, och ska inte vara längre än en A4. Så det är bara att sätta tänderna i det på en gång.

Ja. Ser ut som att jag har en hel del att göra. Skönt, och svårt. Men någonstans måste man börja, och jag ska börja precis nu om fem minuter, när jag skrivit klart här. Och jag hoppas att det kommer bli lättare, ju mer jag lär. Så fort jag har fått in grunderna, borde fortsättningen i alla fall bli lite bättre.
Ja som sagt. Bara att sätta tänderna i det. Wish me luck!

Tack och bock.



Det är mänskligt att fela

Haha ops. Jag har stavat fel i min header. Men om jag inte säger vart, så kanske det inte märks. Jag är i alla fall för lat för att rätta till det, för tillfället. Men jag ursäktar mig själv genom att säga att jag fortfarande är i inlärningsfasen av detta språk. Alltså säger jag att det är tillåtet med ett litet stavfel. Huvudsaken är ju att man är medveten om att man har gjort fel, så att man kan göra rätt nästa gång.

Sjukfasen börjar gå mot sitt slut, jag ser hur det blir ljust igen!
Jag är redan nu stressad för att jag missat tre lektioner i skolan. Men tack vare min snälla klasskompis, kommer jag att få hjälp med att ta igen det. Och jag har viljan, så då kommer det att gå också. Även om det betyder att jag får köra hjärnan på högvarv de kommande tre veckorna. För sedan är det dags för min första Klausur/Tenta. Någonsin. Och dessutom på Tyska.

Tack och hej.

Trasig mobil

Åh neej. Nu har min mobil gått sönder. Min gamla hederliga, oförstörbara, sony ericsson w200i. När jag pratar i telefon kan jag höra allting, men den som sitter i andra änden hör ingenting. Ibland funkar det om jag pratar jättehögt. Men det är inte så kul om någon ringer när man åker tåg tillexempel. Så snarast möjligt ska jag försöka hitta en billig och bra ny mobil. Det enda jag behöver är något jag kan ringa med, och skicka sms med. Sen är jag nöjd. Helst skulle jag vilja ha en ny version av min gamla Benni, men tydligen så finns dom inte att köpa överallt längre. Otur.
Nu ska jag göra chokladpudding, och köra igång en bra film. Fortfarande sjuk, men jag känner mig betydligt piggare idag! 4 dagar till, sen slipper jag äta antibiotika också. Hurra!

Tack och hej

Sjukling

Inget nytt på västfronten, så att säga. Snuvan håller i sig och hostan river.
Doktorn ville skicka mig till röntgen, för att röntga bihålorna?? Det har jag aldrig varit med om i hela mitt liv. Och rätt ut sagt, låter det jäkligt onödigt. Det är inte första gången jag är förkyld, och det har jag aldrig behövt innan. Tycker nästan det känns lite löjligt. Men om jag har blivit bättre tills på Torsdag slipper jag hela röntgen-grejjen, och det hoppas vi på.

Tack och hej.

Sjuk och gnällig

Nu har jag haft långhelg, den började i torsdags. Då hade jag bara en lektion i skolan, och slutade klockan tolv. Sen skulle min helg ha sett ut såhär: Fredag: ledigt. Lördag: Jobba 12-16.30, Söndag: Ledig. Måndag jobba fyra timmar på kvällen, och sen Tisdag en lektion i skolan. Alltså skulle det bli ett par sköna, avslappnande dagar. Hade tänkt uträtta en del ärenden, och göra de första skoluppgifterna vi fått i skolan.
Men onsdag kväll fick jag ont i halsen. Torsdag pinade jag mig igenom mattelektionen med rinnande näsa. Fredag vaknade jag med snuva och halsont. Natten till lördag feber och mardrömmar. Lördag morgon var det bara att inse att det inte gick, så jag fick gå till doktorn. Påbörjad öroninflammation, inflammerad hals och bihåleinflammation (eller vad det kallas). Förutom det fick jag en tid hos hudläkaren, för fru doktor tyckte någon borde kasta ett öga på min fläck på ryggen. Underbart tänkte jag. Sen gick jag till apoteket och hämtade ut nödvändig medicin. Och jag nämnde att jag inte tål penicilin, och fick därför något annat konstigt antibiotikum. Men oturligt nog tyckte inte min kropp särskilt mycket om det heller, och Söndag morgon tillbringade jag lutad över toalettstolen. Alltså idag. Och nu sitter jag framför tvn. Med hosta, snuva och lock i öronen. Jag är så sur. Det skulle ha blivit en så fin helg! Men istället har jag legat inne i sängen och tittat ut på det fina höstvädret. Bläh!

För övrigt led jag verkligen när jag var tvungen att ringa Ikea och säga att jag är sjukskriven ett par dagar, för det är många som är sjuka just nu. Och jag fick så dåligt samvete. Lördagar är det alltid mest att göra. Men tyvärr kan jag inte göra något åt det. Jag vill ju inte smitta ner halva Ikea heller. Och med röd näsa och febriga ögon skulle jag nog ändå bara skrämma bort kunderna.. haha.

Jaja. Jag är sur och grinig. Stackars Christian som måste stå ut med mig de här dagarna. Nu ska jag i alla fall dricka sovgott-teet som mamma skickat mig, och sen ska jag gosa ner mig i sängen. Hoppas, HOPPAS, att jag mår bättre imorgon.

Tack och hej från en sjuk tjej.

Goa Grannar

Åh vi måste ha världens trevligaste granne! Hon är i femtioårs åldern, och har bott här ungefär lika länge som vi, i lägenheten mittemot oss. Förut brukade hon handla hos mig på Cafet, men nu när jag slutat där hejjar vi på varandra i trappan osv.
Och igår när jag gick till affären för att handla, var hon där samtidigt. Och vi hamnade ungefär samtidigt i kassan. Jag hade handlat mer än jag tänkt mig, och ångrade att jag inte tagit bilen.. så jag stod där med handväskan packad, och två stora matkassar. Och då stod min granne och väntade på mig utanför affären när jag kom ut. Och så frågade hon om jag ville packa ner mina saker i hennes cykelkorg! Hon har två, och i en tog hon med mina matkassar. Så himla snällt, jag blev så glad! Och när jag kom hem stod kassarna fint uppställda utanför dörren! Då hade hon bärt upp dem för trapporna också, även om jag sagt att hon skulle lämmna dom nere.
Det är fint att ha snälla grannar! Och jag slapp släpa hem kassarna, och få ont i händerna.

Hej hej.